• 20+21.11.2020
Les Brigittines

Door de huidige context en de maatregelen die de overheid heeft genomen om het virus in te dijken, neemt het festival Solid·Ars een andere vorm aan. Maar Ars Musica buigt niet, blijft solidair en zal - gratis - online een twintigtal concerten achter gesloten deuren uitzenden.

In deze vreemde en moeilijke tijden voor kunstenaars wil Ars Musica solidariteit tonen met de groep die hard geraakt werd door de maandenlange stilte.

Zo beleeft u deze herfst bij Ars Musica onder meer de onvervangbare boreale stemmen van Maarja Nuut en Maja Ratkje, de verrassende vocale poëzie van Anne-James Chaton, de hartverscheurende klanken van het duo NO&RD, de fascinerende litanie van Jesus’ Blood Never Failed me yet van Gavin Bryars, de boeiende compositie van Lukas Ligeti voor de stem van Clara Inglese en de verrassende gitaartexturen van Stephen O'Malley...

Voor deze bijzondere editie heeft het Ars Musica festival zich van zijn thematische benadering losgemaakt en samen met de kunstenaars een meervoudig programma opgesteld, dat de diversiteit van de muzikale creatie weerspiegelt. ‘Delen’ wordt na deze onzekere tijden het nieuwe sleutelwoord en delen doen we ook met deze 2020 editie.

In Les Brigittines :

Vrijdag 20.11

Trio O3 & "There is Ground under Ground" > concerten bekijken

Zaterdag 21.11

Anne-James Chaton & Jean-Michel Espitallier > concert bekijken
Songs from Now, Songs from then... > concert bekijken
No tongues - Les Voix du Monde > concert bekijken

Productie :
Ars Musica