• 04+18.03, 22.04.2021 17:00
Hall

In het Frans
Vrije toegang
Reserveren nodig

Elk jaar slaan Les Brigittines en de Masteropleiding in de Podiumkunsten (Master en Arts du Spectacle) van de ULB de handen in elkaar voor een diepgaande reflectie over de hedendaagse podiumkunsten en de maatschappelijke problemen.

Dit seizoen staan er twee lezingen en een ronde tafel op stapel. Thema’s zijn een andere manier om aan economie te doen, de instorting van onze maatschappijen en de korte productieketens. Het doel is om onze belangstelling te wekken voor het uitwerken van toepassingen die het mogelijk maken om een geëngageerde relatie met ons woonklimaat te ontwikkelen. In tegenspraak met de dominantie en uitbuiting van het kapitalistische model dat in overvloed zijn beperkingen en gevaren heeft aangetoond, willen wij initiatieven die werden ontwikkeld in andere domeinen in aanraking brengen met initiatieven van de artistieke creatie om haar her uit te vinden en te verrijken.

In een recent werk gewijd aan de analyse van de omstandigheden die de wereld draaglijk maken, onthult Peter Sloterdijk dat het “minder belangrijk is voor de mens om te weten wie ze zijn dan om te weten waar ze zijn”. De milieucrisis in combinatie met de ruimtelijke inkrimping die onze maatschappijen onlangs hebben ervaren doen de vraag opwerpen met betrekking tot het milieu en dientengevolge ook met betrekking tot de manier waarop wij de wereld bewonen.

04.03.2021
Hérétique comme l'économie peut l'être - Thomas Porcher
> uitgesteld

18.04.2021
Et si l'effondrement avait déjà eu lieu ? - Roland Gori
> uitgesteld

22.04.2021
Les arts de la scène en quête de nouveaux modèles de production - Rondetafel
met Stéphane Bonnard, Isabelle Ferreras, Nathanaël Harcq, David Irle


In partnerschap met :
Master en Arts du Spectacle de l'Université Libre de Bruxelles
Met de steun van :
l’Ambassade de France en Belgique