• 01.12.2018 22:15
Mezzo, 30’

Avant-première

Working Title Festival

Wandelen is een van de meest fundamentele manieren waarop wij ons verhouden tot de wereld, het is diep verankerd in ons neuromotorisch systeem. In Farmer Train Swirlwordt beweging ingezet als het empatische bindmiddel tussen het lichaam van de toeschouwer en dat van de perfomer. Het wandelen transformeert geleidelijk in complexe en muzikale voetpatronen, die het omvangrijke ‘stap’-vocabularium van house dance zichtbaar maken.

Vanuit de gedachte dat ‘choreografie een onderhandeling is met de patronen die je lichaam denkt’ (Jonathan Burrows), wil deze solo een choreografische ruimte openen waarin een van onze meest fundamentele lichamelijke vaardigheden in dialoog wordt gebracht met het rijke lexicon aan passen uit de house dance en via dit samenspel opnieuw wordt uitgevonden.

Cassiel Gaubestudeerde af aan P.A.R.T.S. in 2016. Als performer werkte hij met Benjamin Vandewalle, Fabrice Samyn en Manon Santkin. In 2017 ontving hij het Belgische VOCATIO-fonds om zijn eigen choreografisch werk te ontwikkelen. Cassiel werkt op het snijvlak tussen hedendaagse dans, hiphop en clubbing. In 2019 is hij kunstenaar in residentie bij La Ménagerie de Verre in Parijs, waar hij de groepschoreografie Trails & Grooveszal creëren, dat verder bouwt op de solo Farmer Train Swirl.

Creatie :
Cassiel Gaube
Technical support & light :
Luc Schaltin
Productie :
Hiros
Coproductie :
Charleroi danse
Met de steun van :
VGC, workspacebrussels, Kunstencentrum BUDA, KAAP, deSingel, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, De School van Gaasbeek
Artistiek advies :
Liza Baliasnaja, Theo Livesey, Manon Santkin
Met dank aan :
Monastère de Clerlande
Foto's :
Fotoportret: © Laurence Heintz // Foto project: © Cassiel Gaube