• 26+27.08.2021 21:00
Kapel, 60’

Belgische premiere

Italië

Ontmoeting met de artiesten na de voorstelling op 26.08

Twee individuen worden naar elkaar toegetrokken en gaan de onderlinge confrontatie aan in een duel dat laat zien welke stereotiepe rivaliteit en onaangename manipulatie er schuilgaan achter hun schijnbare harmonie.

Als Beast without Beauty vandaag de dag echt wel binnenkomt bij de toeschouwer, dan komt dat omdat de voorstelling laat zien hoe achter de schoonheid, die uiteindelijk toch bedoeld is om onze ziel te verrijken, een gevaar zit verscholen wanneer zij degenereert tot een kitscherige esthetiek die gruwel en banaliteit maskeert. We denken aan het eerbetoon aan de natuur dat allesbehalve onschuldig is, aan het vertrouwen in de toekomst, aan de verheerlijking van het lichaam en de dans waarvan het pathos ogenschijnlijk bedoeld is om emotie over te brengen maar ons onderwerpt aan de macht van de alledaagsheid.

Dit beklijvende en krachtige stuk van Carlo Massari heeft een ironische en genuanceerde ondertoon en biedt een welgekomen antwoord op de absurde wreedheid van menselijke relaties.

Originele creatie :
Carlo Massari
Performance :
Carlo Massari, Emanuele Rosa, Giuseppina Randi
Lichtcreatie :
Francesco Massari
Kostuum advies :
Gabriella Strangolini
Coproductie :
C&C, TCVI/Danza in Rete Festival
Met de steun van :
CID/Oriente-Occidente Festival, CSC Bassano del Grappa, Fondazione Piemonte dal vivo, Cie.Abbondanza/Bertoni, Residenza I.DRA. & Teatri di Vita/Progetto CURA 2018, Festival Prospettiva Danza, H(abita)t - Rete di Spazi per la Danza/Leggere Strutture Art Factory, MiBAC e SIAE/Sillumina-Copia privata per i giovani, per la cultura, Movin'up Spettacolo - Performing arts 2018/2019 a cura di Ministero per i beni e le attività culturali Direzione Generale Spettacolo, GAI Associazione per il Circuito dei Giovani Artisti Italiani, GA/ER Associazione Giovani Artisti dell'Emilia-Romagna
Foto's :
David Colagiacomo, Giulia Marangoni