• 28.08.2019 19:00
  • 29.08.2019 20:30
Mezzo, 35’

Italië - Duitsland
Ontmoeting met de artiesten na de voorstelling op 29.08

Belgische Première

Hoe kan de figuur van de harlekijn worden losgemaakt van de Commedia dell’Arte? Of hoe kan de grappigheid en geslepenheid van de nederige dienaar worden gebruikt om zich te wagen aan de farce van de machtsposities?

Met vervormde bewegingen en allusies naar andere thema's, halen Enrico Ticconi en Ginevra Panzetti beelden naar boven die andere vormen van loyaliteit oproepen. Een voorstelling waarin we overgaan van onschuld naar huiver, van standbeeld naar waterspuwer, van karikatuur naar ontreddering van de ziel. De op drift geslagen lichamen en houdingen weerklinken als een stille waarschuwing, overgoten met een verbeten lach die niet oprecht is. Alles kan op elk ogenblik kantelen, in de ene of andere richting.

Een satirisch duo met een fascinerende symmetrie.

Avond samengesteld uit 2 voorstellingen cf. Troubles du rythme

Van en met :
Ginevra Panzetti, Enrico Ticconi
Geluidscreatie :
Demetrio Castelluci
Lichtcreatie :
Annegret Schalke
Technische leiding :
Paolo Tizianel
Kostuums :
Ginevra Panzetti, Enrico Ticconi
Video documentatie :
Etorre Spezza
Promotie :
Marco Villari
Met de steun van :
VAN, Tanzfabrik, PACT Zollverein, NAOcrea - Ariella Vidach AiEP, KommTanz - Compagnia Abbondanza / Bertoni, Rovereto, L'arboreto - Teatro Dimora, Mondaino, AtelierSì, Bologna, C.L.A.P. Spettacolodalvivo, Cronopios - Teatro Petrella, Longiano, Vera Stasi - Progetti per la Scena, Tuscania, Network Anticorpi XL
Foto's :
Ettore Spezza