• 02+03.09.2022 20:30
Kapel, 75’

Belgische première

Italië

Ontmoeting met de artiesten na de voorstelling op 02/09

Als plek van boete, ontwrichting en chaos is de hel die imaginaire plaats die, meer dan welke andere plaats ook, predikanten van alle slag of soort en veel artiesten heeft geïnspireerd. Want de hel bevindt zich hier, en de hel, dat is niet de ander, dat zijn wij zelf.

Het is ook wij die ermee lachen : Roberto Castello bedenkt een tragedie in de vorm van een verleidelijke comedy en maakt van de gelegenheid gebruik om de spot te drijven met de banaliteit van ons bestaan, in een wervelende stortvloed van scènes en karakters, suspens en duivelse ritmes. Iets als De pot op met de dood ! en De pot op met stijl !

Maar achter deze nonchalante façade zit een hele architectuur van beweging verscholen, een precisie, een beheersing van beelden, die de humor een tweede dimensie en een schitterende glans geven.

Choreografie, regie :
Roberto Castello
in samenwerking met :
Alessandra Moretti
Dans :
Martina Auddino, Erica Bravini, Nicola Cisternino, Riccardo De Simone, Susannah Iheme, Alessandra Moretti, Giselda Ranieri
Muziek :
Marco Zanotti
in samenwerking met :
Andrea Taravelli
Fender Rhodes :
Paolo Pee Wee Durante
Licht :
Leonardo Badalassi
3D video project :
Roberto Castello
geadviseerd door :
Enrico Nencini
Audio mixing :
Stefano Giannotti
Audio mastering :
Jambona Lab
Kostuums :
Desirée Costanzo
Met dank aan :
Mohammad Botto, Genito Molava
Coproductie :
ALDES, CCN de Nantes
Met de steun van :
Ministère de la Culture
/ DRAC des pays de la Loire, Romaeuropa Festival, Théâtre des 13 vents CDN - Centre Dramatique National Montpellier, Palcoscenico Danza – Fondazione TPE, RESISTERE E CREARE - Fondazione Luzzati Teatro della Tosse, ARTEFICI. ResidenzeCreativeFvg
/ ArtistiAssociati, MIC / Direzione Generale Spettacolo, Regione Toscana / Sistema Regionale dello Spettacolo
Foto's :
© Paolo Porto, Cosimo Trimboli