• 18+20.08.2018 19:00
Mezzo, 45’

France
Vanaf 18 jaar

Belgische Première

Lilith, volgens de Joodse mythologie de eerste vrouw en evenknie van Adam, komt evenwel niet meer in Bijbelteksten voor. Precies dit gecensureerde statuut van mannelijk equivalent maakte haar tot symbool van tal van feministische groeperingen die actievoeren via de voorstelling van het vrouwelijk lichaam: een libertaire, niet- conformistische persoonlijkheid die niet zonder enig spoor van geweld symbool staat voor het antoniem van het vrouwelijke archetype dat door onze patriarchale maatschappij in stand wordt gehouden en gevaloriseerd.

Marinette Dozeville inspireert zich op deze guur om onbeschaamd de poreuze zones tussen onderworpenheid en vrijheid, tussen dominantie en onderwerping te doorvorsen. In een chaotische, sensuele, aantrekkelijke en prikkende voorstelling ontdoet ze zich van elke boei en leidt ze het lichaam in een ongebreidelde en organische beweging geleidelijk tot de bevrijding.

Choreografie, performance :
Marinette Dozeville
Muzikale creatie, performance :
Uriel Barthelemi
Shibari opleider :
Cyril Grillon
Dramaturgie :
Stéphanie Auberville
Artistieke medewerkingen :
Benjamin Duval, Frédéric Xavier Liver
Scenografie :
Barbara Kraft
Lichtcreatie :
Marine Molard
Productie :
Yapluka / Cie Marinette Dozeville
Coproductie :
le Nouveau Relax – Scène conventionnée de Chaumont, la Place des Cordes – Paris
Met de steun van :
Studio L’Envers, Festival Jerk O – Paris, le manège, scène nationale – Reims, le Laboratoire chorégraphique de Reims, Espace Louis Jouvet – Scène conventionnée des Ardennes et le Jardin Parallèle – Reims
Compagnie Marinette Dozeville wordt gesteund door :
Région Grand Est
Residentie :
au Nouveau Relax – Scène Conventionnée de Chaumont
Foto's :
Alain Julien