• 26—28.08.2021 19:00
Mezzo, 50’

Belgische première

Canada

Ontmoeting met de artiesten na de voorstelling op 27.08

Twee vrouwen zitten vast in het midden van een videofresco, waar hun beeld zich vermenigvuldigt en versplintert. Ze duiken onder in een verzameling van gemoedstoestanden en gedachten, flitsen en emoties waarbij citaten, doordrenking van andere werelden, video- en geluidsfragmenten, improvisaties, bugs,… zich met elkaar verstrengelen en vermengen.

De vrouwen lijken afgestemd te zijn op de frequentie van de werken die hen inspirereerden (Marguerite Duras, Chantal Akerman, Maya Deren…) en waaruit zij een nieuw origineel idee halen dat balanceert ergens tussen nachtmerrie en droombeeld in.

Met een vakkundige achteloosheid en een inventief spel van klank en beeld, creëren Priscilla Guy en Catherine Lavoie-Marcus een ontwapenende voorstelling die tegelijkertijd zeker lijkt van haar stuk en zichzelf in twijfel trekt. De plotse veranderingen en over elkaar geschoven beelden creëren een naturel en een eigenzinnigheid die onophoudelijk kracht worden bijgezet met humor.

Artistieke leiding, choreografie, tekst, video, performance :
Catherine Lavoie-Marcus, Priscilla Guy
Geluidscreatie, dramaturgie assistentie :
Michel F Côté
Projectie, mapping, video effecten :
Antoine Quirion Couture
Licht :
Paul Chambers
Scenografie :
Julie Vallée-Léger
Kostuums :
Marie-Christine Quenneville
Kritische oog :
Marie Claire Forté
Technische leiding :
Samuel Thériault
Productie :
Mandoline Hybride
Met de steun van :
Conseil des arts et des lettres du Québec (CALQ), Conseil des arts de Montréal (CAM)
Residenties :
Usine C - Montréal, Agora de la danse - Montréal, L'Animal a l'Esquena - Espagne, Circuit-Est centre chorégraphique - Montréal, Centre des arts actuales Skol - Montréal
Foto's :
Svetla Atanasova