Het tweejaarlijkse festival In Movement is een combinatie van creaties, reprises en samengestelde voorstellingen: een waaier van gevarieerde stijlen die stuk voor stuk getuigen van het zeer levende engagement van de hedendaagse choreografen.

In Movement is sinds zijn eerste editie in 2012 een stuk gegroeid ! Meer voorstellingen, over een langere periode (1 maand en 1 week) maar nog steeds met de bedoeling om door te dringen tot het hart van de Brusselse creatie.

De verschillende gastchoreografen van het festival hebben een uiteenlopende artistieke achtergrond en herkomst maar allemaal hebben ze een band met Brussel, waar ze wonen en vooral werken. De voorstellingen worden omkaderd door ontmoetingen en lezingen die aanzetten tot reflectie en stilstaan bij maatschappelijke kwesties, waarbij de uitdagingen van de hedendaagse dans en zijn rol in de Stad worden gespecificeerd.

Choreografen zijn hun eigen auteurs. Met hun lichaam vertellen ze de woelingen en stuiptrekkingen van een wereld die elke dag onleesbaarder en dreigender wordt. Een wereld die ze heruitvinden aan de hand van hun gevoelige verbeeldingswereld in beweging. Een gebaar dat we nodig hebben om onze deze wereld opnieuw eigen te maken – en lief te hebben!

De editie 2018 van In Movement heeft de compagnie Dame de Pic/Cie Karine Ponties, Mauro Paccagnella & Vincent Fortemps, Erika Zueneli, Action Scénique/Claire Croizé, Meytal Blanaru, Sara Sampelayo, Youness Khoukhou,
 Maria Eugenia Lopez en Wim Vandekeybus verwelkomt.

De volgende editie zal in 2020 plaats vinden.