In Movement, dat bedacht werd als een tweejaarlijks festival, combineert creaties, korte vormen, samengestelde avonden, werken in diverse stijlen, die echter ook iets gemeen hebben: allemaal getuigen ze van het uiterst levendige engagement van de choreografen in de wereld van vandaag.

In Movement heeft een hele metamorfose doorgemaakt sinds zijn eerste editie in 2012! Meer voorstellingen, meer nieuwe ontdekkingen maar nog altijd met als uitgangspunt de Brusselse creatie. De verschillen in artistieke aanpak en achtergrond terzijde gelaten, hebben de choreografen die op het festival te gast zijn allemaal een zekere band met Brussel, in de zin dat ze er leven en vooral werken.
 In de marge van de voorstellingen ontmoetingen en lezingen plaatsvinden om aan te zetten tot reflectie waarbij de hedendaagse dans en het belang ervan in een ruimere, stedelijke context worden geplaatst.

Choreografen zijn de auteurs van hun eigen verhaal, ze vertalen met hun lichaam de turbulenties en stuiptrekkingen van een wereld die elke dag complexer en verwarrender wordt. De taal die zij spreken om onze wereld her uit te vinden is er een vol gevoel, verbeelding en beweging. Een taal die we meer dan nodig hebben om ons de wereld opnieuw eigen te maken en graag te zien.

De editie 2018 van In Movement verwelkomt de compagnie Dame de Pic/Cie Karine Ponties, Mauro Paccagnella & Vincent Fortemps, Erika Zueneli, Action Scénique/Claire Croizé, Meytal Blanaru, Sara Sampelayo, Youness Khoukhou,
 Maria Eugenia Lopez en Wim Vandekeybus.