• 03—06.04.2019 20:30
Kapel

Ontmoeting met de artiesten na de voorstelling op 05.04
In het kader van Brussels, dance !

Hors Temps

Het begon in de KVS als een woordeloze, gedanste epiloog bij wijze van voetnoot bij een vierentwintig uur durende performance, de integrale Odyssee, door een koor van vierentwintig mannen. Ze wilde een antwoord bieden en een vrouwelijk tegenwicht in dit viriele heldendicht dat doorspekt is met wraak, oorlog en bloed.

In haar solo danst Lisbeth Gruwez alle verzwegen vrouwen van de Odyssee bijeen: Hélène, de nimfen, de zeemeerminnen, Calipso, Circé en niet te vergeten Penelope. Helemaal alleen, in het midden van het podium, voortgestuwd door de repetitieve, hypnotiserende en opzwepende partituur van Maarten Van Cauwenberghe, gehuld in een lang zwart wapperend gewaad en steunend op haar rechtervoet, cirkelt, dwarrelt de danseres in het rond als een levende tol en drukt zo de verwachting, het verlangen, de onmacht, en al het lijden uit van de vrouw.

Avond samengesteld uit 3 voorstellingen (met Les Beaux jours van Pierre Droulers en Vertèbre van Compagnie Michèle Noiret)

Mogelijkheid om te combineren met de voorstelling Alice van Shantala Pèpe - Combi-ticket : 18/15 eur > https://shop.utick.be/?module=...

Choreographie :
Lisbeth Gruwez
Compositie en assistent :
Maarten Van Cauwenberghe
Performance :
Lisbeth Gruwez
Lichtcreatie :
Jan Maertens
Repeater :
Lucius Romeo-Fromm
Kostuums :
Myriam Van Gucht
Productie :
KVS & Voetvolk
Met de steun van :
Vlaamse Gemeenschap, Vlaamse Gemeenschapscommissie
Foto :
Danny Willems