• 12—16.02.2019 20:30
Mezzo, 60’

Ontmoeting met de artiesten na de voorstelling op 15.02
In het kader van Brussels, dance !

Creatie

Na System Failure en Human Decision, sluit het gezelschap System Failure de trilogie over de impact van nieuwe technologieën op ons dagelijkse leven af met dit derde en laatste luik.

Initial Anomaly gaat over de ontwikkeling van de artificiële intelligentie. Geïnspireerd door de transhumanistische theorieën, gaan de leden van het gezelschap System Failure de confrontatie aan met het idee van hun dood en bedenken een intelligent programma dat belast is met het creëren van hun toekomstige “postume” voorstellingen.
Zou een complex algoritme “gevoed” door sciencefiction filmscenario’s en series en met muziek en choreografie gekozen door de leden van het gezelschap de stijl van het gezelschap kunnen reproduceren?
Op het podium zijn de personages Michel, Véronique, Thierry en Helena uit de voorgaande voorstellingen voortaan “holo’s”: virtuele schepsels die zelf beschikken over een vorm van artificiële intelligentie en die zullen evolueren tot ze een onverwacht niveau van bewustzijn bereiken. Zal de schepselen hun scheppers overtroeven?

Concept :
Louise Baduel, Leslie Mannès
Creatie, performance :
Louise Baduel, Sébastien Fayard, Sébastien Jacobs, Leslie Mannès
Muziekwerk :
Thomas Turine
Lichtcreatie :
Vincent Lemaître, Leslie Mannès
Videocreatie :
Louise Baduel
Decor constructie :
Donatien de le Court
Kostuum :
Louise Baduel, Leslie Mannès
Tour manager :
Bloom Project - Stéphanie Barboteau, Claire Alex
Coproductie :
Les Brigittines, Centre Culturel de Huy
Productie :
Asbl Hirschkuh
Met de steun van :
De BAMP, SUMMERSTUDIOS, de SACD, de SABAM en de Fédération Wallonie-Bruxelles
Begeleid door :
Le Grand Studio
Met dank aan :
Vinciane Ingeveld, Donatien de le Court, Valérie Lemaître, Ólöf Guðbjörg Söebech, Emmanuel Pire, Manon Santkin, Sébastien Lacomblez, Adrien Rigal