• 30.11, 01.12.2018 18:00—23:00
Les Brigittines

Installatie

In Rainbow onderzoekt Nazanin Fakoor het thema ‘identiteit’, zowel vanuit haar persoonlijke ervaring als kunstenaar met wortels in Iran, Duitsland en België, als vanuit universeel menselijk perspectief. Voor haar is identiteit vloeibaar en per definitie meervoudig. De regenboog uit de titel symboliseert de vele facetten die onze menselijke existentie vormgeven.

Rainbow I, te zien in KANAL, creëert via een ingenieus spel met video en spiegelfolie een bewegend universum van kleuren en diepgang. Rainbow II, in Les Brigittines, verbeeldt een efemere regenboog die ontstaat door het samengaan van waterdruppels en licht. De twee installaties in het festival maken deel uit van een overkoepelend project dat zal uitmonden in een performatieve en immersieve installatie met livemuziek tijdens het Lunaliafestival in kunstencentrum nona in mei 2019.

NAZANIN FAKOOR studeerde theaterwetenschap in Münich en Parijs, en scenografie aan La Cambre in Brussel. Ze nam deel aan verschillende samenwerkingsprojecten en tentoonstellingen in theaters, musea en operahuizen over de hele wereld, waar ze werkte met Robert Wilson, Zhang Huang en Anish Kapoor. Haar beeldende installaties en performances geven blijk van een utopische kijk op de werkelijkheid, op de grens tussen het herkenbare en het bevreemdende, tussen waarheid en illusie.

Van :
Nazanin Fakoor
Productie :
kunstencentrum nona
Coproductie :
C-TAKT, Lunalia / Festival van Vlaanderen Mechelen, workspacebrussels
Met steun van :
BUDA, Fondation Boghossian, Sabam