• 27.04.2019 20:30
Kapel, 60’

The moon is the moon is the moon is een dansvoorstelling die de kijkervaring verdiept. Aan de basis van de voorstelling ligt een danstrio. De toeschouwer wordt echter niet meteen overdonderd met virtuositeit, maar maakt eerst kennis met de verschillende bouwstenen van het trio: terugkerende vormen en beelden, connecties tussen dansers, de manier waarop de dans zich verplaatst in de ruimte… De choreografie wordt opengebroken, het maakproces blootgelegd.

The moon is the moon is the moon spiegelt Gertrude Stein’s ‘A rose is a rose is a rose’. Hiermee bedoelde Stein dat de roos niet voor iets anders staat. Ze staat niet voor romantiek. Ze staat niet voor liefde. Het is wat het is: een bloem met een specifieke geur en kleur. Deze dans is ook wat het is: ze gaat niet over iets, ze is iets. De voorstelling nodigt het publiek uit een relatie aan te gaan met abstracte beweging en een sensoriële ervaring te beleven.

The moon is the moon is the moon baadt in de energie van de maan. De choreografie wil de anatomie van een dans blootleggen, maar maanenergie vertroebelt. De dualiteit tussen transparantie en mysterie, tussen leesbaarheid en poëzie creëert een warm formalisme. De onthullende, bijna ritualistische choreografie en de muziekcompositie van Gerrit Valckenaers nodigen uit om in de dans af te dalen en ze dieper te beleven.

Concept, choreografie :
Anneleen Keppens
Creatie, dans :
Maria Fereirra Silva, Anneleen Keppens, Victor Pérez Armero
Bewegingassistent :
Stanislav Dobák
Muziek :
Gerrit Valckenaers
Lichtontwerp :
Clive Mitchell
Mentor :
Oonagh Duckworth
Uitvoerende productie :
Caravan production
Residenties :
Vooruit, STUK, KAAP, BUDA, Cultuurcentrum De Spil, WP Zimmer
Met de steun van :
de provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Overheid
Foto's :
(c) Stanislav Dobák