• 03—05.12.2019 21:00
  • 06+07.12.2019 19:30
Kapel, 65’

Ontmoeting met de artiesten na de voorstelling op 04.12

Eerst was er Ida Rubinstein, legendarische danseres van het Russisch ballet, muze van Serge Diaghilev, die sensatie maakte aan het begin van de 20e eeuw met haar charisma, haar schoonheid en haar provocerende houding. In Salomé van Oscar Wilde, dat haar roem bezorgde, ontdeed de danseres zich van alle lagen van haar kostuum – de befaamde dans van de zeven sluiers! - tot ze naakt op scène stond. Triomf en roem lieten niet lang op zich wachten. Met deze provocerende en bevrijdende daad schreef Ida Rubinstein dansgeschiedenis.

Een eeuw later neemt Lara Barsacq de muze, haar onuitputtelijke inspiratiebron als uitgangspunt van haar nieuwe creatie. Drie dansers vieren de herinnering, de glorie en de afwezigheid van Ida Rubinstein. Lara Barsacq, achterkleinnicht van Léon Bakst, de geniale schilder en decorateur van de Russische Balletten, mengt het historische met het triviale, het grandioze met het absurde, persoonlijke herinneringen met archiefgegevens om tot een ode te komen aan de vrijheid en aan persoonlijkheden die getuigen van energie en durf. Een hymne aan de poëzie en de dans als een uitvinding an sich.


Prijs : 14/10 eur
Mogelijkheid om te combineren met Forces van Leslie Mannès, Thomas Turine & Vincent Lemaître
COMBO : 24/16 eur > http://bit.ly/2mdGp4g

Creatie en performance :
Lara Barsacq, Marta Capaccioli, Elisa Yvelin
Artistiek advies :
Gaël Santisteva
Scenografie en kostuums :
Sofie Durnez
Rekwisieten assistant :
Ben Berckmoes
Licht :
Kurt Lefevre
Muziek :
Nicolai Tcherepnin, Claude Debussy, Maurice Ravel, Snow Beard, Tim Coenen, Lara Barsacq, Gaël Santisteva
Productie :
Gilbert & Stock
Coproductie :
Charleroi danse - Centre Chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Les Brigittines
Creatie residenties :
La Raffinerie - Centre Chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Les Brigittines, Grand Studio, Le Théâtre de Liège, Honolulu (Nantes)
Met de steun van :
Ministère de la Fédération Wallonie-Bruxelles - Service de la danse, Wallonie- Bruxelles International, Grand Studio
Foto :
Stanislav Dobak
Met dank aan :
Kylie Walters, Caroline Godart, Joachim Latarget, Max Latarget, Sarah Vanhee, Emily Gayle, Sophie Perez, Boris Charmatz, Laura Aris, Julie Nicod, Delphine Michel Vincent Sterpin, An Breugelmans , Seppe Brouckaert, Myriam Chekhemani en Quentin Legrand