• 10—12.06.2021 21:00
Kapel, 60’

Ontmoeting met de artisten na de voorstelling op 11.06

TB²

Bioloog van opleiding, is Olivier de Sagazan uiteindelijk schilder en beeldhouwer geworden, nog steeds met de achterliggende gedachte om het organische leven te bestuderen: hoe vorm geven aan een beeldhouwwerk dat, door zijn simpele bestaan, het gevoel wekt van een aanwezigheid? Het is in een zucht naar het leven willen geven aan de materie, dat de kunstenaar op het idee komt om zijn eigen lichaam met klei te bedekken en vervolgens te observeren wat deze ongewone sculptuur oplevert: aan de buitenkant gemaakt van een levenloze materie maar binnenin tot leven gewekt door een echt lichaam.

Deze atelierervaring zou uiteindelijk leiden tot de creatie van een solo (Transfiguration, voorgesteld op het Festival in augustus vorig jaar) waarvan de visuele impact des te verbijsterend is aangezien de transformaties in het wilde weg gebeuren. Dat proces wordt hier hernomen met meerdere dansers. Het doel is nog steeds om de logica van levende wezens te onderzoeken, hun mobiliteit en het balanceren tussen het marionet zijn of de marionettenspeler. Dit resulteert in een verrassende voorstelling die alle zintuigen op scherp zet en dans, theater en beeldende kunst samenbrengt.

Concept :
Olivier de Sagazan
Performance :
Alexandre Fandart, Leïla Ka, Elé Madell, Shirley Niclais, Stéphanie Sant, Olivier de Sagazan
Licht :
Pacôme Boisselier
Coproductie :
Scène nationale de Saint-Nazaire, La Ville de Saint-Nazaire, le PALC : Pôle National Cirque Grand-Est en préfiguration - Chalons-en-Champagnes, Le Mac Orlan – Brest, Les Brigittines, Le Jardin Parallèle - Reims
Met de steun van :
La Région des Pays de Loire
Met dank aan :
Patrick Bonté voor zijn kritische oog
Photo's :
Thomas Hermilly, Alain Monod