• 07+08.06.2021 19:00
Mezzo, 45’

TB²

MATCH 2 is een duo dat de relatie benadert zoals een sport en de emotie als een score. Twee speelsters proberen de grondslagen van de concurrentie op zichzelf uit maar de regels veranderen voortdurend. Wees flexibel of stik! Wees productief of stik!! De twee speelsters kijken als het ware in de spiegel en ontdekken wat hun onderlinge verschillen zijn terwijl ze eigenlijk hetzelfde beeld willen bereiken. Ze leggen hiermee de subtiele mechanismen van de concurrentie bloot: de constante evaluatie, het permanente oordeel dat wordt geveld, het continu vergelijken en de afgunst die mensen tegen elkaar opzet.

Vilma Pitrinaite en Sabina Scarlat stellen de concurrentie in vraag. Dat fundamentele aspect van het kapitalisme dat vandaag de dag op de spits wordt gedreven en schroomvallig werd omgedoopt tot het “neoliberalisme”. Dat verschijnsel dat niet alleen de markteconomie – zijn speelterrein – regelt maar ook het dagelijkse leven van u en van mij, ons werk, onze sociale en persoonlijke relaties.

Creatie, performance :
Vilma Pitrinaite & Sabina Scarlat
Gebaseerd op een origineel idee van :
Emily Gastineau & Vilma Pitrinaite
Kostuums :
Sabina Scarlat
Lichtcreatie :
Caroline Mathieu
Video :
Zoltan Molnar
Kritische oog :
Pascale Gigon
Gedelegeerde productie :
Garage 29
Coproductie :
Les Brigittines
Met de steun van :
BUDA Kortrijk, workspacebrussels, programme ATLAS/Impulstanz, le Ministère de la Culture Lithuanienne, Fresh Oysters Performance Research Studios, Fillimit Platform/KoresponDance Festival, SE.S.TA - Center for choreographic development in samenwerking met Studio Alta en National Gallery - Praag
Foto's :
Jean Poucet