• 22—24.04.2021 20:45
Kapel, 50’

Ontmoeting met de artiesten na de voorstelling op 23.04

Aan de basis van het project zijn er de gedachtewisselingen van de jongeren over de milieucrisis: woorden van angst en onbegrip voor een maatschappij die recht op een crash lijkt af te stevenen. Een groot aantal jongeren is van mening dat deze situatie een veel diepgaandere crisis van de beschaving onthult. De fundamenten waarop onze maatschappijen trachten te functioneren moeten dan ook grondig worden herzien.

Deze crisistoestand wordt als prelude opgevoerd van de voorstelling via de voice-over van een adolescent en de verontrustende aanwezigheid van een enorme rotsmassa hangend boven het podium. Een scenografische setting die toelaat om de figuur van Odysseus te herinterpreteren. Hij die, op zijn omzwervingen, werd geconfronteerd met datgene wat zijn ondergang kon betekenen, waardoor hij zijn ware aard zou verliezen en waardoor hij zijn geheugen en zijn eigen subjectiviteit zou kwijtraken. Met de nodige veerkracht die hem terugbrengt naar Ithaca en Penelope, vindt hij uiteindelijk zijn verloren gewaande identiteit terug.

Monia Montali en François Bodeux geven op die manier uitdrukking aan een wens, een profetie voor de crisistoestand waarin we ons nu bevinden.

Mogelijkheid om een combi-ticket met de voorstelling The Gyre te kopen.

Concept, scenografie, regie :
Monia Montali & François Bodeux
Performance :
Dominique Duszynski, Jef Stevens
Choreografie :
Monia Montali
Geluidscreatie :
Miquel Casaponsa
Licht, technische leiding :
François Bodeux
Productie :
Blueback asbl
Coproductie :
Les Brigittines, C-takt Dommelhof, La Coop asbl, Shelter prod
Met de steun van :
Charleroi danse, La Chaufferie acte 1, ALDES/SPAM! rete per le arti contemporanee, Ateliers Melens & Dejardin (Promethea)
Met de steun van :
ING, Tax Shelter du gouvernement fédéral belge, Fédération Wallonie-Bruxelles, Service de l'interdisciplinaire
Foto :
Antoine d'Agata