• 19+20.03.2021 22:00
Kapel, 80’

Voor 40 personen, verdeeld in kleine groepjes, in de vriendelijke sfeer van de Kapel
In het Frans of in het Nederalnds, vrije toegang, reserveren nodig

Politiek van het kwade en van de hoop

In de vorm van een collectieve en interactieve kaarttrekking, daagt het laboratoire sauvage Désorceler la finance ons uit om de verderfelijke constructies van de belastingsparadijzen te verjagen om nieuwe paradijzen te bedenken en nodigt de burgers uit om opnieuw controle te nemen over de financiële mechanismen.

“Heropen de horizonten, verlaat de belastingsparadijzen” is opgevat als een kaartlegging, een interactieve tool waarbij elke getrokken kaart ter interpretatie wordt voorgelegd aan het publiek. Met de hulp van de ceremoniemeesters, voeren we ons eigen onderzoek om de schijnwerpers te richten op datgene wat er alle belang bij heeft om verborgen te blijven.

Deze ervaring staat open voor iedereen, er is geen voorkennis van de belastingsparadijzen vereist. Wel wordt gevraagd om van gedachten te wisselen en je verbeelding de vrije loop te laten.

_____

De voorstelling vindt plaats in het kader van de thema-avonden Politiek van het kwade en van de hoop. Les Brigittines brengt vier originele en scherpzinnige voorstellingen rond brandende thema’s van vandaag.

Zie ook:
- Courir les yeux fermés au bord d'un ravin door Éléonore Valère-Lachky
- Hidden Paradise door Alix Dufresne + Marc Béland
- Pleasant Island door Silke Huysmans & Hannes Dereere

Een project van de :
Laboratoire sauvage de recherches expérimentales Désorceler la finance
Productie :
Loop-s asbl
Met de steun van :
la Fédération Wallonie-Bruxelles
Foto :
Max Mollon