• 19+20.02.2021 20:30
Kapel, 60’

Collectieve creatie theater en beweging

TAPAGE NOCTURNE is het resultaat van workshops die het collectief ÅTTA op touw heeft gezet met de collectieve inbreng van sociaal bewuste burgers. Het is een ontdekkingstocht van de samenhang en de kracht van de buurt, maar ook van haar flaters. Er wordt gegraven in de symboliek van de co-existentie en er worden vragen opgeworpen rond haar plaats, haar limieten en rond de intimiteit die al dan niet mogelijk is in al dat stedelijk rumoer. Er wordt stilgestaan bij de noties van nabijheid, het op elkaars lip zitten, het “teveel” van de stad en het “niet genoeg” van het dagelijkse leven. Lichamen gaan in dialoog, drukken zich uit, ontmoeten elkaar en geven elkaar antwoord. Er wordt geput uit herinneringen, uit ruimten om zich uiteindelijk te wagen aan een nieuwe sfeer, die van het collectief en van de nood om te zijn, om rumoerig te zijn!

TAPAGE NOCTURNE is een multidisciplinair en generatieoverschrijdend project van collectieve creaties. Het collectief ÅTTA brengt animatoren, fotografen, acteurs en scenarioschrijvers samen. Het project wordt geleid en omkaderd door Morgan, Adèle Vandroth en Quentin Gubin. Het is het vervolg op een eerste foto- en klankmodule die in 2019/2020 de aanleiding was voor de tentoonstelling Tapage Nocturne in Hectolitre en Le Palace. In 2021 volgt dan nog een derde module van Tapage Nocturne die zal bestaan uit de editie van een foto- en tekstboek, in samenwerking met Art et Marges Musée.

Concept :
Alison Morgan, Adèle Vandroth, Quentin Gubin
Performance :
Mohammed Almafraji, Mustapha Belarbi, Jacques Berthe, Camille Collard, Alexis Dourdine, Isabelle Douxchamps, Fiona Feeley, Laura Gaggiottini, Jean Gilson, Miguel Houttekier, Elodie Javor, Arnaud Maréchal, Julie Perniaux, Roger Schiettecatte
Productie :
Collectif ÅTTA
Coproductie :
Les Brigittines