• 08+09.10.2021 20:30
Kapel, 55’

Ontmoeting met de artiesten na de voorstelling op 08.10

Thomas Lebrun begon zijn loopbaan in het begin van de jaren 2000 in Noord-Frankrijk, om vervolgens in 2012 naar Tours te trekken waar hij sindsdien aan het roer staat van het Centre Chorégraphique National. Zijn nieuwe voorstelling is geïnspireerd op vogels. Hij bestudeert welke plaats ze innemen in de kunst- en in het bijzonder ook in de muziekgeschiedenis. Hij maakt zich zorgen over hun geleidelijke verdwijning en verwondert er zich over dat de recente sanitaire maatregelen ons hebben geleerd om ze opnieuw te horen en om er opnieuw aandacht voor te hebben.

Puttend uit een breed muzikaal repertorium, van Clément Janequin tot Messiaen over Nana Mouskouri, en met aan zijn zijde vier gelijkgestemden, verkent Thomas Lebrun zowel solo als in kwartet alle ritmische vormen, beelden en bewegingen die onze gevleugelde vrienden voortbrengen: “wervelend of zwevend, hoog in de lucht of van op de grond..., licht als een veer of scherp als een snavelbeet”.

Opgevat als een moment van vermaak wil deze reis door het vogelrijk een geluksbode zijn.

Choreografie :
Thomas Lebrun
met deelname van de performers :
Raphaël Cottin, Anne-Emmanuelle Deroo, Arthur Gautier, Thomas Lebrun, Yohann Têté
Muziek :
A. Briggs, Anthony & The Johnsons, P. Casals, M.-A. Charpentier, L. Gauty, E. Grieg, S. Iradier, F. Liszt, S. Martel, O. Messiaen, J.-P. Rameau, M. Ravel, T. Rush, F. Schubert
Lichtcreatie :
Françoise Michel
Geluidscreatie :
Maxime Fabre
Kostuum creatie :
Kite Vollard, Thomas Lebrun
Productie :
Centre chorégraphique national de Tours
Residenties :
Théâtre de Thouars, dojo Ten no Mo
Foto's :
(c) Frédéric Iovino