• 24.03.2022 17:00—18:30
Hall, 90’

In het Frans
Vrije toegang
Reservatie gewenst

(De podiumkunsten en hun zoektocht naar nieuwe productiemodellen)

De podiumkunsten die traditiegetrouw toeschouwers samenbrengen om een levende beleving te delen, werden sinds de uitbraak van de pandemie behoorlijk gehinderd. Het is intussen duidelijk dat deze crisis aan het einde van de rit een reusachtige impact zal hebben op de verdeling van de middelen en de tewerkstelling in de sector.

Wij proberen in extremis deze impact te counteren door de geannuleerde voorstellingen alsnog te programmeren. En indien dat nodig blijkt, zullen we dat blijven doen.

Toch zal het opnieuw inplannen van de geannuleerde activiteiten niet volstaan. Net zoals alle andere sectoren van de maatschappij, moeten ook de kunsten zichzelf heruitvinden. Er dringen zich radicale maatregelen op voor wat betreft de productie- en verspreidingsmodellen.

Rond deze uitdaging brengt Karel Vanhaesebrouck, directeur van de Masteropleiding Levende Podiumkunsten van de ULB vier gastsprekers samen voor een diepgaande reflectie over een nieuwe toekomst voor de kunsten:

  • Isabelle Ferreras, sociologe aan het FNRS en aan de universiteiten van Louvain-la-Neuve en Harvard,
  • Nathanaël Harcq, directeur van het Conservatorium van Luik en opleidingsverantwoordelijke van de acteurs in diezelfde instelling,
  • David Irle die zich, in het kader van zijn project AladirConseil, wijdt aan een beter inzicht in de gevolgen van de klimaatopwarming voor cultuur.
In partnerschap met :
Master en Arts du Spectacle de l'Université Libre de Bruxelles