• 21.10.2021 19:30
  • 22+23.10.2021 19:00
Mezzo, 60’

In het Engels, met boventiteling in het Nederlands en Frans

Ontmoeting met de artietsen na de voorstelling op 19.03

Politiek van het kwade en van de hoop

Nauru, ofwel “Pleasant Island” is een klein eiland verborgen in de Stille Oceaan. Het is een van de kleinste landen ter wereld. De geschiedenis van deze plek lijkt wel een parabel voor onze moderne tijd die wordt verteerd door kolonisatie, kapitalisme, migratie en ecologie.

Nadat de enorme fosfaatrijkdom werd uitgeput, leeft het eiland vandaag op kosten van Australië die er vluchtelingenkampen heeft opgericht voor vluchtelingen die vruchteloos Australië probeerden binnen te raken. Maar welk belang heeft het, aangezien Nauru bedreigd wordt door een steeds verder stijgende zeespiegel...?

In deze historische en ecologische impasse benaderen documentaire theatermakers Silke Huysmans en Hannes Dereere op een bijzonder intelligente en gevoelige toon deze tragische, postapocalyptische setting en bij uitbreiding de vermoeidheid en uitputting van onze hele planeet.
______

De voorstelling vindt plaats in het kader van de thema-avonden Politiek van het kwade en van de hoop. Les Brigittines brengt vier originele en scherpzinnige voorstellingen rond brandende thema’s van vandaag.

Zie ook:
- Courir les yeux fermés au bord d'un ravin door Éléonore Valère-Lachky
- Hidden Paradise door Alix Dufresne + Marc Béland
- Ré-ouvrir les horizons, Quitter les paradis fiscaux door het collectief Désorceler la finance

Mogelijkheid om een combi-ticket met de voorstelling Hidden Paradise te kopen.

Van :
Silke Huysmans & Hannes Dereere
Dramaturgie :
Dries Douibi
Geluidsmontage :
Lieven Dousselaere
Techniek :
Anne Meeussen, Piet Depoortere
Met dank aan :
alle gesprekspartners in Nauru
Productie :
kunstencentrum CAMPO
Coproductie :
Kunstenfestivaldesarts, Spring Festival Utrecht, Beursschouwburg, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Veem House For Performance, Theaterfestival SPIELART München & De Brakke Grond
Met de steun van :
de Vlaamse Gemeenschapscommissie, KAAP
Residenties :
Beursschouwburg, De Grote Post, KAAP, Kunstencentrum Buda, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, STUK, De Brakke Grond, LOD & Veem House for Performance