• 24.09.2021 19:00
Kapel, 20’

Vrije toegang.
Reservatie gewenst.

Tapage Nocturne is het resultaat van theater- en bewegingsworkshops die vorm kregen vanuit een collectief initiatief dat tussen februari 2020 en oktober 2021 werd geleid door het ÅTTA collectief.

Het is een ontdekkingstocht van de band tussen en de kracht van buren, maar ook van hun onbeholpenheid. Er wordt gegraven in de symboliek van het samen-leven, er wordt gebrainstormd over de plaats van buren, de grenzen en de vraag of privacy al dan niet mogelijk is in dit stedelijke rumoer. Er wordt dieper ingegaan op de noties van nabijheid, het op elkaars lip zitten, het “te veel” van de stad en het “te weinig” van het dagelijkse leven.

Aangezien de workshops door de huidige coronacrisis niet konden worden afgesloten met een podiumvoorstelling, koos het collectief ervoor om op verkenning te gaan in de straatjes van de Marollen en deze op hun manier te interpreteren. Een filmbeleving ontsproten aan de gebeurtenissen van de afgelopen maanden, aan de moeilijkheid om samen te komen, overgoten met een drang naar nieuwe inspiratie. Stedelijke dichtkunst met klank en beeld.

Concept :
Collectif ÅTTA - Alison Morgan, Adèle Vandroth, Quentin Gubin
Performance :
Mohammed Almafraji, Mustapha Belarbi, Jacques Berthe, Camille Collard, Alexis Dourdine, Isabelle Douxchamps, Fiona Feeley, Laura Gaggiottini, Jean Gilson, Miguel Houttekier, ElodieJavor,ArnaudMaréchal, Julie Perniaux, Roger Schiettecatte
Productie :
Collectif ÅTTA
Coproductie :
Les Brigittines
het project wordt gesteund door :
Delphine Houba, Schepen voor Cultuur van de Stad Brussel
Met de steun van :
Made in Marolles een project van de Stad Brussel
Met ondersteuning van de spaarders van de :
Banque Triodos