• 30.11.2018 14:00, 20:00
Mezzo, 180’

14:00 > NL
20:00 > EN
Aftertalk met soep en brood

Working Title Festival

The Pain of Others is een gespreksperformance waarin denken en spreken over pijn een plek krijgt. Theatermaker Peter Aers sprak o.m. met wetenschappers, psychiaters, futurologen, kinderen en volwassenen die fysiek of psychisch lijden, en kunstenaars bij wie pijn centraal staat in hun werk. Op basis van die ervaring stelt hij in The Pain of Othersfilosofische vragen zoals: kun je individuele pijn delen met een gemeenschap? Verandert de manier waarop je over pijn spreekt de manier waarop je pijn ervaart?

Met zijn gespreksperformances creëert Peter Aers eigenzinnig werk op de grens tussen theater, participatie en reflectie. Met een open en nieuwsgierige blik organiseert hij oefeningen in spreken, waarbij de dialoog met het publiek centraal staat. The Pain of Othersis het vierde luik in de reeks Everything Depends on How a Thing is Thought, waarin Peter Aers onderzoekt hoe we kunnen spreken in een gemeenschap en welke rol macht, ethiek en esthetiek daarbij spelen.

Peter Aersis een theatermaker uit Gent. Hij studeerde filosofie in Gent en Genève en theater in Brussel. Sinds 2014 is hij stadsresident in kunstencentrum Vooruit (Gent). De creatie van zijn gespreksperformances is ingebed in een langdurige artistieke praktijk die de dialoog met mensen vooropstelt. Zijn samenwerkingen met therapeutische gemeenschappen, gevangenen, socratische gesprekspartners of wetenschappers zijn daarbij kenmerkend.

Concept :
Peter Aers
Creatie :
Peter Aers, Bart Capelle, Melissa Mabesoone, Erika Sprey, Kris Van Oudenhove
Met de steun van :
Vooruit, KAAP, Workspacebrussels & the Flemish Community
Foto's :
The Pain of Others: © Michiel Vandevijver
Portretfoto: © Peter Aers
Met dank aan :
Winny Ang, Amy De Schutter, Macarius Basisschool, KASK and Heike Langsdorf & Eef Cornelissen