• 03—06.04.2019 20:30
Kapel

Ontmoeting met de artiesten na de voortselling op 05.04
In het kader van Brussels, dance !

Hors Temps

Vertèbre, gecreëerd en door Michèle Noiret zelf gedanst in 1989 wordt deze keer toevertrouwd aan danseres Sara Tan. In een wederzijds gevoel van nieuwsgierigheid en verlangen naar uitwisseling, zullen stukken van deze typerende solo uit het repertoire van de choreografe worden overgenomen in hun oorspronkelijke vorm terwijl andere stukken ervan zullen worden heruitgevonden en ingevuld met de persoonlijkheid en creativiteit van de nieuwe vertolkster.

In het midden van het podium, tussen twee als draden opgehangen lichtstralen, wonen we de metamorfose bij van een vreemd wezen dat zich omgekeerd aan een stoel vastklampt : een zwart silhouet met handschoenen aan en met potige ledematen als van een insect. In elkaar gedoken klampt ze zich vast aan haar voetstuk, op zoek naar evenwicht alvorens pogingen te doen om uit te vliegen. Als ze uiteindelijk losraakt, komt het tot een explosie van levensdrang, het verlangen om de slechtheid en het lawaai van de wereld die haar hoofd bezwaren te overwinnen.


Avond samengesteld uit 3 voorstellingen (met Penelope de Voetvolk/Lisbeth Gruwez en Les Beaux jours van Pierre Droulers)

Mogelijkheid om te combineren met de voorstelling Alice van Shantala Pèpe - Combi-ticket : 18/15 eur > https://shop.utick.be/?module=...

Choreografie :
Michèle Noiret
Gecreërd en vertolkt door :
Sara Tan
Originele muziek compositie :
Youssef Yancy, Todor Todoroff
Scenografie, kostuums :
Michèle Noiret
Kostuums assistente :
Eugénie Poste
Lichtcreatie en techniek :
Xavier Lauwers
Productie :
Compagnie Michèle Noiret/Tandem asbl
Met de steun van :
Ministère de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Service de la Danse, Loterie Nationale
Foto repetitie december 2018 :
Sergine Laloux