• 19—21.10.2023 19:30—23:00
Les Brigittines, +/- 60'’

Deam­bu­latie – voorstelling – video installatie

Chantal Michel is een multimediakunstenares die voornamelijk werkt met fotografie, video en performance. Haar werk bestaat uit tot in het kleinste detail verzorgde ensceneringen waardoor haar beelden, in de vorm van “verwarrende weerspiegelingen van zichzelf tegelijk overkomen als banale vanzelfsprekendheden als onwaarschijnlijkheden. Vermomd en geschminkt is zijn het model van haar beelden waarin zij in de huid kruipt van figuren die het resultaat zijn van het onderbewustzijn of de volkscultuur” (Olivier Grasser).

De kopie, een krachtig thema in Michels’ oeuvre, vindt een bijzondere weerklank in het hybride karakter van de Kapel en haar hedendaagse dubbelganger.

Je est une autre neemt de vorm aan van een ongeveer één uur durend parcours waaraan Chantal Michel ook deelneemt. De toeschouwers worden op sleeptouw genomen doorheen alle ruimten van Les Brigittines waarin films en video’s worden geprojecteerd.

Tijdens deze rondwandeling kunnen de deelnemers genieten van een korte choreografie van 20 minuten, Les buveuses de café van de Compagnie Mossoux-Bonté.


Je bent vrij om over het parcours te lopen zolang je wilt.
Les buveuses de café wordt gespeeld om 20:30 en 21:30. De voorstelling duurt 20 minuten. Reserveer de sessie van je keuze.
Het is mogelijk om de installatie binnen te gaan zonder Les buveuses de café te zien. Tickets (€14/10/5) kunnen die avond alleen ter plekke worden gekocht, zonder te reserveren.

Con­cept video-instal­laties en performance :
Chan­tal Michel
On-site inter­ven­ties :
Pas­cal Cro­chet, Dori­an Chavez
Real­isatie, productie :
Les Brigit­tines
Foto’s :
© Chan­tal Michel