De wijk

Les Brigittines is gelegen in het hart van de Marollen, een historische wijk in het Brusselse centrum. Deze

kosmopolitische en levendige wijk herbergt een veelheid aan culturen wat resulteert in een gevarieerde en unieke gemeenschap.

Nu en dan organiseert Les Brigittines activiteiten samen met de wijkbewoners. In het kader hiervan wordt de Kapel opengesteld voor collectieve creaties.

Daarnaast biedt les Brigittines verenigingen de mogelijkheid om gebruik te maken van enkele van zijn ruimten. Het Aquarium en de Akarova-tuin zijn twee ruimten die opengesteld worden voor verenigingen die actief zijn in de wijk.

Pass Cul­tu­ur Marollen

Deze nieuwe Pass Cultuur Marolles, voorheen de CarteCulture Voisin genoemd, biedt de mogelijkheid aan bezoekers van de Marollenwijk om een voordeeltarief te genieten bij alle deelnemende partners,zijnde Art et marges musée, het Joods Museum, het Centre Culturel Bruegel, het Théâtre Les Tanneurs en Espace Magh. Vergeet dus niet om uw kaart ineen van deze instellingen aan te vragen of om https://passcultuurmarolles.be...

Het Aquar­i­um

Het Aquarium is een lokaal op de begane grond van de artiestenresidenties in de Visitandinenstraat. De ruimte is op dit moment in gebruik door een vereniging die interactieve activiteiten ontwikkelt met de wijk, de vzw Axoso.

Axoso

Sinds 2017 maakt de vzw Axoso gebruik van het Aquarium.

De kernmissie van AXOSO is het ontwikkelen van projecten rond experimentele muziek met een publiek van jonge en/of achtergestelde muziekliefhebbers en hen een podium te bieden. Er worden strijk- en tokkelinstrumenten gebouwd met recuperatiematerialen en tijdens een wekelijkse workshop krijgen elektronische apparaten een tweede leven.

Naast de reeds vertrouwde projecten zoals het Orchestre Sauvage de Belgique met jongeren uit de Marollenwijk of GAML, het metallofoon ensemble op kookpotten, organiseert AXOSO ook verschillende initiatie workshops bestemd voor jongerenhuizen, scholen en culturele centra.

Meer informatie vindt u op www.axoso.club.

De Akaro­va-tuin

De Akarova-tuin is een groene ruimte die grenst aan de artiestenresidenties langs de Visitandinenstraat. De tuin is voor iedereen toegankelijk van maandag tot vrijdag, van 8 tot 18 u. Sedert meerdere jaren verwelkomt de tuin projecten gedragen door bewoners, collectieven en verenigingen: aanplanting, onderhoud van de moestuinbakken en van de compostbakken, gebruik van de broodbakoven, …