Universiteiten

Ons cultuurhuis Les Brigittines is een bijzonder interessante plaats om een kritisch oog te ontwikkelen. Elk jaar willen wij de voorstellingen en activiteiten toegankelijker maken voor studenten door hen een speciaal tarief aan te bieden en hen uit te nodigen op de informele ontmoetingen met de kunstenaars.

Studententarief : 10€
Tarief voor een student Podiumkunsten* : 5€
* ISAC, INSAS, ULB afdeling Podiumkunsten, PARTS, RITS, IAD afdeling Theater, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, afdeling Dans, La Cambre afdeling Scenografie, Koninklijk Conservatorium van Brussel afdeling Theater, EFPME afdeling Podiumkunsten, ESAC...

La Scène et les Signes (De sym­bol­iek van de voorstellingen)

Les Brigittines en de Masteropleiding in de Podiumkunsten van de Université Libre de Bruxelles hebben een samenwerkingsverband gesloten met als doel om de artistieke en culturele opleiding te verrijken met workshops waarin de symboliek van de voorstellingen wordt geanalyseerd.

Uitgaande van de voorstellingen die in Les Brigittines op het programma staan, zetten de workshops de zintuigen op scherp en helpen ze om de bedoeling van de voorstellingen beter te begrijpen en om ze te situeren ten opzichte van de wereld. Studenten worden gestimuleerd om hun gevoel bij een voorstelling te verwoorden en inzicht te krijgen in mogelijke verbanden en dus in de waarde en betekenis van de innovatie.