• 21—23.03.2024 19:15
Mezzo, 55’

Louis Marrafa bracht zijn voorstellingen aanvankelijk op Portugese podia, maar vestigde zich een tiental jaar geleden in Brussel. Hij is voor het eerst te zien in Les Brigittines, met een beklijvende solo waarin twee personages wonen in één en hetzelfde lichaam. De ene vrolijk en met de voeten stevig op de grond, de andere ouder, somberder, als een spook dat uit het verleden lijkt te zijn opgestaan. Zijn vader misschien ?

Op muziek van Bach, in een constante wisselwerking tussen podium en videobeelden en met een verrassende en erg persoonlijke stijl, geeft de choreograaf-performer vorm aan een surrealistische en poëtische wereld waar beide figuren met elkaar in dialoog gaan. Een magische bewegingsdynamiek komt tot stand, waarin alles steeds sneller gaat, en vaak ook met een vleugje humor : hoe kan je je ontdoen van de last van je verleden als je er ondanks alles aan vast blijft hangen ?

Con­cept, chore­ografie, performance :
Luis Mar­rafa
Artistiek advies :
Alain Pla­tel
Muziek :
J.S. Bach by David Fray with The Deutsche Kam­mer­phil­har­monie Bre­men, Ein Choral­buch für J.S. Bach by Stuttgart Gachinger Kantorei
Orig­inele muziek :
Luis Mar­rafa
Licht­cre­atie :
Zeca Iglésias
Kos­tu­ums :
Cata­ri­na Mor­la, Luis Marrafa
Drone oper­a­tor :
Petra Van Gompel
Film fotografie, montage :
Luis Mar­rafa
Pro­duc­tie :
Mar­rafa Dance Company
Met de ste­un van :
les bal­lets C de la B
Foto’s :
Alípio Padil­ha