• 21.08.2023 20:30
  • 22.08.2023 19:00
Mezzo, 50’

Bel­gis­che Première

Frankrijk 

Tekst in het Frans
Vanaf 15 jaar oud

Ont­moet­ing met de arti­esten na de voorstelling op 21.08

Opgesloten in een grote proefbuis, geeft een individu zich over aan een experiment waarvan hij zowel het proefkonijn als de onderzoeker lijkt te zijn. Hij vuurt woorden af die spontaan in hem opkomen en probeert te achterhalen waar ze vandaan komen. Tegelijkertijd loopt hij ter plaatse als om zijn hele fysiologische systeem te activeren waarvan vele gegevens op een scherm achter hem verschijnen. Zijn innerlijke kosmos wordt onthuld en neemt de vorm aan van een stortvloed aan onthutsende beelden waarbij wetenschap en verbeelding met elkaar versmelten vanuit een sterke lichamelijkheid.

In het veelzijdige oeuvre van schilder, beeldhouwer en performer Olivier de Sagazan is een belangrijke rol weggelegd voor het fenomeen van de metamorfose en voor onwaarschijnlijke figuren die met geweld uit de normaliteit van onze uiterlijke schijn worden onttrokken.

Per­for­mance, concept :
Olivi­er de Sagazan
Muzikan­ten :
Pierre Cheguil­laume, Alex­is Delong
Spa­tial­isatie van geluid :
Rodrig de Sa
Video :
Guil­laume Ménard
Licht :
Antoine Desprez
Tech­niek :
Titia Marie
Tekst voice-over :
Renaud Bar­baras
Pro­duc­tie :
ipsul
Gedelegeerde pro­duc­tie :
CDN de Normandie-Rouen
Copro­duc­tie :
Scène Nationale de Saint-Nazaire, Le Quai d’Angers, le Tan­gram Scène Nationale d’Evreux- Lou­viers, CDN de Nor­mandie- Rouen, La Souf­flerie — Scène con­ven­tion­née de Rezé, Les March­es de l’Été — Bordeaux
Met de ste­un van :
Les Brigit­tines
Foto’s :
© Hen­ri de Rusunan